Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

ARG!!

E-grund, Eksjöhus, Husbygge Permalink3
Den byggentreprenör som vi fick oss tilldelade av Eksjöhus har nu visat sig bli vår värsta mardröm.
 
En representant från Eksjöhus uttryckte det som att han "förstört ett helt hus". Bl.a. "glömdes" det att sättas upp en bärande balk och pelare och MÄNGDER av andra fel. Väggar och tak fick rivas ned och man får nu i princip börja om hela bygget. Vår inflytt blir månader försenad och vi får inget vite för den här förseningen.  
 
Och nu har HAN stämt OSS! Går inte med ord att beskriva den ilskan och frustrationen vi känner nu... 
 
En STOR, STOR, STOR Varning för företaget E-grund entreprenad AB och Robert Ekström.
 
Den här karusellen tar aldrig slut! 
#1 - - kristin:

Jag lider med er så himla mycket! Tänk hur någon kan förstöra så mycket, det är ju inte så här det ska vara. Vad säger eksjöhus? Ni måste ju få någon i kompensation? Och varför stämmer han er?
Mvh Kristin
http:// www.drömhuset.nu

Svar: Anledningen till att han stämmer oss är för att han anser att vi inte har betalat för alla utförda arbeten ex. gipsning, eldragning och en del målning/uppsättning av dörrkarmar. Dock så får samtliga av dessa arbeten göras om - och mer därtill som vi redan betalt för! (just nu håller de på att riva alla innertak och vissa väggar). Detta eftersom arbetena är felaktigt utföra. Det Om man slår ut det på det stora hela har E-grund kostat betydligt mycket mer med alla fel som måste åtgärdas... Han vill alltså att vi ska betala för arbeten som inneburit omkostnader OCH är felaktigt utförda...

Vi får ingen ersättning eller viten för förseningen eftersom vi hävt avtalet med E-grund. Huset skulle ha vara klart i slutet av februari. Jag hoppas nu på inflyttning i maj, men vi är i princip tillbaka på ruta 1 och allt invändigt måste göras om. Vi har inte fått någon ny tidsplan och i princip kan det ta hur lång tid som helst. Vi vet inte.

Eksjöhus stöttar upp och hjälper oss. Vi har dem "på vår sida". Men känns ändå hemskt att det blivit såhär med den entreprenör de rekommenderat oss - Först gör typ alla fel som går att göra och sedan stämmer oss! Detta såg vi INTE framför oss när vi första gången satte oss ner och talade med husförsäljaren för Eksjöhus :(
Emma & Marcus

#2 - - Anonym:

Ofattbart att det finns så många oseriösa hantverkare! Mardrömsscenario!

Svar: Verkligen!! :(
Emma & Marcus

#3 - - Nya huset:

Hej!
Trist att säga det men vi har hamnat i en liknande situation. Skall nog läsa ikapp er blogg. Den ger nog lite tröst :)

Men det glädjer mig att läsa att ni nu fått tid för slutbesiktning och att ni fått bra stöd av Eksjöhus. Hoppas er husresa får ett lyckligt slut!

Till top