Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Takpapp på

Husbygge, Husresning Permalink0
Snart är taket täckt, bara lilla utstickaren över ytterdörren kvar nu. Arbetet har gått framåt - men betydligt långsammare än vad entreprenören utlovade från början. Då lät det som att "vi kör på tills det är tätt" men sedan blev visst något annat viktigare. Idag är 7:e dagen sedan husleverans, och idag har de kommit lika långt med huset som de borde kommit dag 2! Tur att vädret varit bra. Kan säga att det känns lite si sådär i nuläget... Idag skulle egentligen takpannorna legat på, men vi får hoppas på imorgon då.
 
 
Lite lätt soptippskänsla över tomten nu ;)

Takstolar

Eksjöhus, Husbygge, Husresning Permalink2
Idag kom takstolarna på plats, tyvärr låg redan presseningen på och det hade börjat mörkna när vi kom dit för att kika.
 
 
Nu är alla delar av ytterväggarna på plats - morgon blir huset förhoppningsvis tätt. Vi har verkligen haft tur med vädret - klart, soligt, lite blåsigt. Kunde inte önska oss bättre :) 

På byggfronten intet nytt & kakelinspiration

Badrum, Husbygge, Husresning, Tomten, inspiration Permalink2
Idag har bygget stått stilla pga sjukdom, istället fortsätter de imorgon. 
 
Utsikten vi kommer ha från kupan:
 
Vi har idag haft barnvakt och botaniserat i diverse kakelbutiker i Bromma bl.a. Konradssons kakel och Höganäs butik. 2 badrum, hallgolv, tvättstuga & ovanför diskbänk i köket. Många beslut ska tas men vi börjar nog ha ett hum om vi vill ha. 
Detta badrum fastnade vi särskilt för. Snyggt med grått! Vi funderar på att ha ett liknande golv+en fondvägg och sedan stora vita plattor på resterande väggar. 
 
 
 
 
 
Till top