Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Blandare

Badrum, Husbygge, Tillval, inredning Permalink0
Hela veckan har vi väntat på den rysligt spännande offerten från elektrikern - men vi har inte fått någon! Så vi får vackert vänta vidare...
 
Idag har vi varit på Hornbach för att titta på blandare till badrum och kök. Vi valde bort sådant just för att det är så roligt att få kolla omkring och välja själv! Kan ju berätta att det var faktiskt inte så roligt att dra omkring på Hornbach med tre trötta barn :P. Och inte särskilt mycket kom vi fram till heller! 
 
 
 
Någon av dessa två köksblandare från Mora blir det nog, handtaget som skiljer.
 
Den här badrumsblandaren från Tapwell tycker jag är söt! Dessvärre verkar det vara lite blandade upplevelser av hur kvalitén i denna modellen med "vattenfall" är.
 
Takdusch från Tapwell
Snygg modell! Är ju trevligt att ha samma märke på dusch- och tvättställsblandaren...
 
 
Imorgon ska vi återigen titta på kakel & klinker. Vet inte hur många gånger vi varit och tittat - och hittills har vi inte kommit fram till något, så hoppas på att allt faller på plats imorgon då ;)
 
 
 

Möte med plattsättare/VVS och elektriker.

Badrum, Husbygge, Tillval, el Permalink1
Idag träffade vi plattsättaren/VVS:aren samt elektrikern i huset. Ingen värme är ännu påslagen i huset vilket innebär att det var ett riktigt, riktigt kallt möte!! Frost på både insida och utsida av fönstrena :P
 
Supertrevliga hantverkare och så det kändes riktigt bra :) Vi fick ställa frågor och fick lite priser på att sätta andra storlekar på klinker och kakel än vad som "ingår" från Eksjöhus. De storlekar som är standard är 10x10, 15x15, 20x20 samt 30x30 i torra utrymmen och 20x40 på vägg. Vi är inne på 30x60 i både badrum nere och i hallen. Efter nyår kommer det vara dags att sätta igång med plattsättning om allt går enl. tidsplanen vilket innebär att det börjar vara hög tid att bestämma sig för klinker och kakel då det kan vara upp till 5 veckors leveranstid på många sorter.
 
Vi fick också gå igenom med elektrikern vilka tillval vi önskar - vi bredde på ordentligt och så får vi skala av sedan när vi får offerten. Blir väldigt spännande att höra priserna. På måndag ska de börja med elen så tills dess ska vi förhoppningsvis kunnat bestämma oss. 
 
Vi pratade också med vår byggare om att välja till OSB-skivor i alla innerväggar, ska få ett kostnadsförslag på detta också.

Att välja inredning till badrummen...

Badrum, Husbygge, Tillval Permalink0
Vi valde bort bägge badrumskommoderna från Vedum när vi beställde huset. Vi tyckte att de var lite dyra och vi fick "inte rätt känsla" när vi tittade på dem i Vedums showroom. I badrummet uppe var det denna kommod som ingick (ej spegelskåpet): 
 Är bara 60 cm bred vilket vi tycker är för litet. Vi kommer välja en kommod som är minst 80cm. Vi kommer nog snåla in lite på det här badrummet och välja IKEAs kommod Godmorgon och deras spegelskåp Storjorm - riktigt fina och prisvärda :)
Ikea GODMORGON
 
I badrummet nere var det en Vedum Tidy med spegel som ingick: 
 Vi tyckte inte om tvättstället + att vi behöver ett spegelskåp för förvaringens skull. 
 
När vi besökte Höganäs showroom i Uppsala fastnade vi direkt för Aspen Viskan som kändes så gedigen och smart i sin konstruktion, så nu lutar det åt att det kommer bli en sådan: 
 
Vi insåg också att vi egentligen fått rätt fördelaktiga priser på Vedums kommoder. Det ÄR dyrare än vad vi hade fått för oss från början. 
Till top