Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Våra blivande grannar...

Bygglov, Husbygge Permalink3
... Har gett sitt OK :)
 
Sista dag för grannyttrande var igår. Härligt!

Kök

Husbygge, Kök, Tillval, Vedum Permalink3
I fredags var på Vedum för att rita upp vårt kök. Måste erkänna att jag bara är måttligt imponerad av Vedum so far. Vi skulle ha fått 2 timmar på vedum för köksplanering - men vara bara där i drygt en timme, och upplevde besöket som ganska stressat. Märker också sedan att vi inte blev visade alla alternativ och valmöjligheter... Vissa av lösningarna känns inte heller helt 100 så här i efterhand så det blir iaf en omritning...
 
Vi skulle ha fått ritningarna i fredags eller i måndags men de kom först idag och då fick vi inte heller några priser - utan de skulle vi få efter helgen när vi hade bestämt om vi vill ändra något ytterligare?
Kan tycka att det känns lite oseriöst att  vi förväntas bestämma oss innan vi får veta vad något kostar.
Dessutom tar det jättelång tid innan vår kökssäljare svarar på mailen och det senaste har vi inte fått något svar alls på... Får se om det kommer något imorgon.
 
Här är en bild på "vårt" kök. Vi har bytt fläktkåpan mot en utdragbar fläkt - på så sätt har vi fått ett extra överskåp. Problemet är att fläkten bara finns i 60 eller 90. Hällen är 76 cm. Det smarta med fläkten är att den går att trycka in i skåpet ovanför så att den inte syns - men då måste vi välja en smalare fläkt än spis för att det ska passa i skåpet och det rekommenderas ju inte. Tar vi 90-fläkten så passar den inte i skåpet och går därför inte att "stoppa undan" + att den kommer att sticka ut en rejäl bit på sidorna om 60-skåpet som den sitter i. Mycket att klura på ;)
 
Vi har bytt till lådor i alla underskåp, vi tycker att det är mer praktiskt och snyggt.
 
Vi har sänkt halvön så att den är i samma nivå - känns lite mer hemtrevligt även om köks-kaoset blir synligt från vardagsrummet. Än är vi inte 100% säkra på att det är såhär vi vill ha det.
 
Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska ha laminat- eller ekbänkskiva. Vi skulle få offert på båda. Blir det för mycket ek med golvet och skivan? Kanske ska välja en svart eller grå laminat istället...
 
 
Det är här vi börjar känna oss lite missnöjda... Har bilder på hur standardköket ser ut i ett tidigare inlägg och där fanns det en liten bänkskiva med över- och underskåp mellan micro/ugn och kyl/frys. Vi vill hellre ha ett högskåp (skafferi) med utdragbara hyllplan mellan - men skåpet här är 60cm brett (mellanrummet var 80 innan) så nu blir det 20 cm passbitar på sidorna... Utrymme vi väldigt gärna hade velat kunna nyttja.
 
Dessutom tycker jag det blev tetris-känsla med alla konstiga småskåp ovanpå micro och ugn - så nää, här måste vi ändra på något vis...
 
 
Diskhon har vi bytt till en utan avställningsyta - jag diskar ändå aldrig för hand. Går det inte att köra i diskmaskinen så är det ändå inte värt att ha ;) En enkel ho är jättefint tycker jag men verkar vara opraktiskt så det blir en dubbel ändå.
 
Än känner vi att köket är långt från klart, det kommer nog bli både en och två omritningar, men det känns viktigt att det blir bra :) 
 
 
Luckan som är standard heter Karin, och vi velade länge mellan slät eller denna. Bestämde oss för att köra med Karin - men nu tror jag att vi har ändrat oss igen efter att ha haft mailkontakt med en tjej som valde bort den luckan på grund av att den är svår att rengöra. Det är nästan små "diken" i den utstansade fyrkanten som det kan samlas smuts i :/
 
 
Karin 
 

Vedumbesök bokat, räkningar betalda

Eksjöhus, Husbygge, Kök, Tillval, inspiration Permalink2
Idag betalade vi första fakturan från Eksjöhus. Bara en droppe i havet av vad som komma skall, men det kändes riktigt bra. Nu är vi igång! Även Fakturan för nybyggnadskartan kom idag... Det är en dyr karta det...
 
På fredag kl 10 ska vi till Vedum i Bromma och rita upp köket.
 
Tycker att köket är något underdimensionerat i förhållande till huset och med fem personer i familjen är köksförvaring viktigt. Förhoppningsvis får vi hjälp med smarta lösningar som maximerar utrymmena. Vi funderar på att välja bort den lilla bänken mellan ugn och kyl och istället ha högskåp.
 
Här är en bild på standardköket som kommer med Eksjöhus Kvadraten kupa. 
 
 
Det blir spännande sen och se hur det blir med våra ändringar.
 
Till top