Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Full rulle

Husbygge, Tillval, Tomten Permalink0
Haft en härlig jul med vackra dagar och glada (hypersockriga) barn. Vi har varit på tomten X antal gånger och funderat över husplaceringen. Släktingar och vänner har följt med och en hel del ändringar har gjorts sedan förra veckan då vi kände oss säkra på vår sak. Huset ska ligga 3 m längre ned på tomten, vi har beslutat vart infarten ska ligga (med mycket hjälp av kunnig morbror ;)) och vi börjar känna oss redo att skicka in skissen till eksjöhus.  
 
Så här vacker var tomten med rimfrost och solsken, oj vad vi längtar!
 
Barnen fick små verktygslådor i julklapp och har redan börjat avverkningen av tallar!
 
Idag kom offerten på markarbeten och vi tog en lättnadens suck när vi förstod att vår uppskattning av vad schakt skulle kosta stämde. Sköööönt! Så håller vi tummarna för att det inte ligger en bergknalle precis under ytan där vi tänkt ställa huset :)
 
Idag har vi hela familjen besökt IKEA. Tillsammans med resten av världen ;)
Det var roligt att gå omkring och kolla och drömma lite, vi tittade iaf på badrumskommoder eftersom vi tänker välja bord standard-kommoden i ena badrummet. Det blir nog en sådan här då istället: 
 
Känns lite tråkigt att ha likadant i bägge badrummen + att det känns som det är mer förvaring i denna från IKEA än i Vedum Tidy som är standard. 
 
 God fortsättning!!!
 
 

Kontrollansvarig

Husbygge, Tomten Permalink0
Att välja kontrollansvarig för sitt bygge är verkligen inte det lättaste! Vallentuna kommun kunde inte rekommendera någon och vi har inte ens fått dem att lämna ut referenser på olika kontrollansvariga. Inte heller på sajter som Rejta har vi kunnat hitta omdömen/rekommendationer.
Idag har vi iaf träffat med en kontrollansvarig som varit delaktig ett flertal husbyggen i Vallentuna och även varit med när ett par Eksjöhus byggts. Han kändes väldigt erfaren och kunnig så vi hoppas på att det ska bli bra!
 
Vi har också besökt tomten idag igen och funderat lite på hur vi ska placera infarten. Så mycket att ta ställning till!
 Får bra hjälp av grabbarna :)
 

Vedum och braskamin

Husbygge, Kök, Tillval Permalink1
Idag har vi varit på Vedum i Bromma för att kika på kök och badrum. Luckan som är standard i Eksjöhus-köket heter Karin och ser ut såhär:
När jag såg den hos säljaren första gången så tänkte jag att den inte var något för oss - men det var faktiskt riktigt fin på plats i ett kök! I vår lägenhet nu har vi släta vita luckor som jag har trivts så bra med och det var väl det vi funderade på istället. Blir också billigare om vi väljer släta luckor. Och mer lättstädat, vilket är ett ett stort plus.
Vi kommer boka in ett möte med Vedum där de kommer hjälpa oss rita upp vårt kök och tvättstuga i 3-D och hitta bra lösningar för just vårt kök. Det känns skönt att få den hjälpen för det är mycket man ska ta ställning till. 
 
 En braskamin är verkligen mysfaktor men det är något som drar upp kostnaden för tillvalen rejält. Vi har hört både ris och ros om att sätta in en kamin i ett nytt hus, men finns det egentligen något mysigare än att sitta och läsa en bok framför brasan? Så vi passade på att gå in på bastuspecialisten och kika på braskaminer, vi har bestämt att OM det blir, så blir det en Contura och det lutar mot en 550. En riktig Svensson-kamin :)
 
 
Jätteroligt att titta på tillvalen, och nu har vi lite tid att fundera innan det är dags att bestämma sig.
Till top