Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Imorgon möte

Husbygge Permalink0
... med vår kontakt på Eksjöhus och vår nya byggentreprenör i huset. Ska bli skönt att höra vad som händer. Hoppas på att vi får en tidsplan så att vi iallafal får ett hum om när det kan bli dags för inflyttning.
 
Eftersom avtalet är hävt med den gamla entreprenören får vi ingen ersättning/vite nu när det blir försenat. Kan dock tänka mig att vi kommer att göra en motstämning med ett skadeståndskrav. 
 
Det var INTE såhär vi tänkte att det skulle bli när vi byggde hus!!!

ARG!!

E-grund, Eksjöhus, Husbygge Permalink3
Den byggentreprenör som vi fick oss tilldelade av Eksjöhus har nu visat sig bli vår värsta mardröm.
 
En representant från Eksjöhus uttryckte det som att han "förstört ett helt hus". Bl.a. "glömdes" det att sättas upp en bärande balk och pelare och MÄNGDER av andra fel. Väggar och tak fick rivas ned och man får nu i princip börja om hela bygget. Vår inflytt blir månader försenad och vi får inget vite för den här förseningen.  
 
Och nu har HAN stämt OSS! Går inte med ord att beskriva den ilskan och frustrationen vi känner nu... 
 
En STOR, STOR, STOR Varning för företaget E-grund entreprenad AB och Robert Ekström.
 
Den här karusellen tar aldrig slut! 

... Igång igen!

Eksjöhus, Husbygge Permalink1
I torsdags så kom de nya byggarna till huset och började arbetet med att riva ner innertaken... OCH riva ner en vägg på nedervåningen. Göra om & göra rätt. Känns fantastiskt att det börjar hända grejjer igen - och den här gången ordentligt :)
 
De tidigare entreprenörerna har GLÖMT sätta upp en bärande pelare i vardagsrummet nere, vilket har lett till att övervåningen börjat svikta ett par centimeter vid trappan. ... Detta ska nu åtgärdas! 
 
På tisdag ska en utomstående besiktningsman göra en besiktning av huset. Innan dess kan de inte göra några åtgärder av de fel som gjorts av tidigare entreprenör, men de har nu alltså börjat förbereda.
 
Efter tisdag får vi förhoppningsvis en tidsplan. I nuläget hoppas vi på att huset ska vara färdigt för inflyttning i april.
Till top