Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Badrum & kök

Badrum, Husbygge Permalink0
Senaste månaden har varken tid eller lust funnits för att uppdatera i bloggen. I huset har väggar & tak, karmar, isolering, golv m.m. m.m. rivits ut och sedan har man börjat om från början igen. NU har vi äntligen kommit lika långt, och ännu längre än när allt fusk uppdagades i sluten av februari. Vi är 2 månader förbi inflyttningsdatumet.
 
Så skönt att allt blir bra gjort, men det är en jobbig väntan. Speciellt som andra fel uppdagats under arbetets gång. Men nu börjar vi se en ljusning och nu kan vi också känna att allting blivit ordentligt utfört och att vi förhoppningsvis får ett BRA hus. Vi är supernöjda med våra nya byggare och det känns som att de har bra koll och är noggranna. Den förra byggaren, E-grund, har nu gått i konkurs. Big surprise. 
 
Samtliga parkettgolv är lagda i huset, övervåningen är spacklad och klar (förutom taket där vindsluckan blivit flyttad) På bilden nedan syns hur långt det är fixat i badrummet uppe. Tvättstugan och badrummet nere är redo för kakel/klinker. Elen är dragen, nu behövs bara montering av spots, brytare m.m. Köket har börjat komma på plats men även där har det varit strul med att avlopps- och vattenrören kommit upp ur plattan på fel ställe vilket innebär att halvön kommer bli ca 10 cm bredare och att vi behöver en ny ekskiva till bänken. 
 
Vi är också tvugna att nu i sista sekund byta klinker till badrummet nere eftersom det inte gick att lösa fallet med det träklinkers som vi redan valt och som den förra plattsättaren gett sitt OK på så nu ska vi ut och jaga något som finns i lager.
 
 
Till top