Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Vitvaror - funderingar

Eksjöhus, Husbygge, Kök, Tillval, inspiration Permalink2
Standard-vitvarorna i Eksjöhusen är Miele och precis efter att vi bestämt oss för ett kvadraten kupa besökte vi Miele showroom i Bromma och kikade runt lite och inspireras. Såklart vill man uppgradera ALLT - men priserna gör ju att man är tvungen att lugna sig. Vi har möjlighet att välja Husqvarna också (tror det var standard tidigare) men det verkar inte vara samma kvalitet enligt olika tester. 
Något som är bra med Eksjöhus är att om man gör bortval får man pengar för hela värdet och kan välja vilket märke man önskar. Vi kommer nog köpa med Miele dock eftersom det verkar vara bra kvalitet och känns roligt med lite exklusivt.
 
Några ändringar vi funderar på att göra i Vitvaru-väg är:
 
  • - Ändra spishällen från 60 cm till 75 cm.
  • - Byta ut köksfläkten från denna som är standard: 
 till denna
 
Vi vill verkligen ha gott om förvaring i köket + att jag kan tycka att det ser lite konstigt ut med en stor rostfri kåpa insmälld mellan två överskåp. Då känns en utdragbar fläkt i rostfritt som ett stilrent och praktiskt alternativ.
  • Standardmikron är vit och ser ut att vara plockad från 80-talet (kanske kommit tillbaka? Hänger ej med i mikromodet) Dessutom är den bara på 17 liter. Vi vill byta till en lite större i rostfritt&svart. Något sånthär:
  • Ugnen kommer vi byta mot en större. Måste ju få plats med söndagssteken (läs: muffinsplåten) Den kommer sitta under mikron så det blir en ur samma "serie".
  • Diskmaskin vill vi ha inbyggd - INTE praktiskt med en rostfri diskmaskinlucka med småbarn!
  • Kyl & Frys - det stora problemet. Jag vill inte ha rostfritt för att jag tycker inte att det är fint/praktiskt. Vit kyl och frys kommer inte passa till ugn och mikro eftersom de står mot samma vägg. Kvar finns alternativet Inbyggd kyl & frys - men dessa är något mindre än standard! Dessutom svindyrt om vi ska välja Miele... Vi kan ju välja ett annat märke men orkar vi hålla på och fnula med detta och hitta rätt mått osv? Dessutom tillkommer ju även priset för luckorna från Vedum och man vill ju gärna sedan ha råd att ställa in mat i kylskåpet sedan... What to do?
 
Har en känsla av att det blir en del tillval i köket, men är det någonstans man ska satsa så känns det som att det är där :)
 
#1 - - Linda:

Hej,

vet inte hur långt ni kommit i processen gällande vitvaror men vi har precis bestämt oss för att installera en kompaktugn istället för en micro. DEn fungerar både som en micro och som en ung. Perfekt om man vill göra mat till många. För ärlgt? Hur mycket använder man micron egentligen? På detta sätt får man mer användning för den. Den är dock nästan dubbelt så dyr men något att fundera över.
Kika gärna in på vår husblogg: http://nouw.com/Angelsioo

Svar: Hej :)
Vi använder faktiskt vår micro betydligt oftare än vi använder ugnen: värma rester, tekoppen osv... Vi var idag på Miele och kollade på en kombiugn faktiskt - men 18000 kändes lite maffigt även om det skulle vara riktigt skönt att ha en ugn till potatisen och en till köttet ;). Vilket märke på vitvaror tittar ni på?

Kikade in i er blogg -fantastiskt vad snabbt ni lyckades få ert bygglov :) Kul att ha kommit en bit på vägen
Emma & Marcus

#2 - - Linda & Sören:

Hej! Vi har bestämt oss för att köpa Husqvarna på alla vitvaror utom fläkten som blir en Termex. De är något billigare än Miele men har bra kvalitet.

Ja vi blev förvånade själva över att det tog så kort tid för att få bygglov. Men det tackar vi för. Skönt att komma igång med bygget. 12juni ska det stå klart!

/Linda & Sören

Till top