Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Vedumbesök bokat, räkningar betalda

Eksjöhus, Husbygge, Kök, Tillval, inspiration Permalink2
Idag betalade vi första fakturan från Eksjöhus. Bara en droppe i havet av vad som komma skall, men det kändes riktigt bra. Nu är vi igång! Även Fakturan för nybyggnadskartan kom idag... Det är en dyr karta det...
 
På fredag kl 10 ska vi till Vedum i Bromma och rita upp köket.
 
Tycker att köket är något underdimensionerat i förhållande till huset och med fem personer i familjen är köksförvaring viktigt. Förhoppningsvis får vi hjälp med smarta lösningar som maximerar utrymmena. Vi funderar på att välja bort den lilla bänken mellan ugn och kyl och istället ha högskåp.
 
Här är en bild på standardköket som kommer med Eksjöhus Kvadraten kupa. 
 
 
Det blir spännande sen och se hur det blir med våra ändringar.
 
#1 - - Ida:

Hej!

Spännande med köksplanering! Vi sitter och skickar iväg vårt bygglov denna vecka så vi hoppas få göra vårt Vedum besök inom en snar framtid! Vi har tyvärr ingen blogg (har inte tid med fem barn att hålla koll på medan vi just ska genomföra en mellanflytt medan vi väntar på huset) men om det är något ni undrar är det bara att maila mig så kan vi utbyta tankar kring planlösning, tillval och erfarenheter :) Jag tror är det är samma hus vi har besökt live? Ett hus utanför Uppsala? mvh Ida

Svar: Ja vi var också i uppsala-huset och fick riktigt ha-begär!
Härligt med fem barn - men förstår att det är svårt att hitta tid för bloggning :) Vi har tre grabbar men kanske kommer någon eftersläntrare i framtiden... Vi håller också på med en mellanflytt nu, känns som det kommer bli en roligare flytt nästa gång ;)
När tror ni att ni kommer ha ert hus klart?

Med vänlig hälsning, Emma
Emma & Marcus

#2 - - Ida:

Hej!

Vi vet inte alls med flytt, men, våren 2016. Vi var på Vedum igår (vilket slutade med helt andra köksluckor och hantag än vi valt innan besöket) och har bokat möte för avräkning i mars. Ni ligger före med bygglovet (vårt är inte inskickat än men jag tror att det är klart för inskickning)men med tanke på leveranstiderna så kanske det inte spelar så stor roll. Kanske vi får våra hus vid ungefär samma tidpunkt? När tror ni att huset blir färdigt för er del?

Det är en rolig tid nu med mycket val! Samtidigt känns det som man kanske gör många felval? Det är svårt när man bygger nytt för första gången att veta vad man vill ha!

Vi älskar huset och ser egentligen bara ett problem. Det är hallen. Eller snarare brist på plats för förvaring i hallen. Gör man ett hus för 7 personer skulle det vara trevligt om man hade haft plats för en ordentlig skjutdörrsgarderob. Har ni kommit på någon smart hallösning?

Om ni är nyfiken på vilka ändringar vi gjort kan ni skicka mig er mailadress så kan ni få se vår planritning. Vi har fått så mycket hjälp av er :)

Mvh Ida

Svar: Ni blir säkert klara innan oss med tanke på vilken tid byggloven verkar ta här i Vallentuna... :) Vi skulle bli glada om vårt hos blir klart i februari, men den som lever får se ;)Kommer ni göra ert avrop innan bygglovet är beviljat? Jag vill jättegärna titta på er planritning! Skulle vara roligt att se era köksritningar också - har ni fått dem ännu? Vi skulle få våra i början av nästa vecka....min mail är emma.miszewski@live.se

Håller med om att hallen är underdimensionerad - det blir till att komma på något riktigt smart där :/ Vi har inte kommit så långt ännu...

Så roligt att höra från någon som ligger i samma fas som oss :)
Emma & Marcus

Till top