Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Tillvalsoffert elektriker

Eksjöhus, Golv, Husbygge, Tillval, el Permalink3
Senaste två veckorna har det inte hänt något överhuvudtaget vid huset. Egentligen skulle de börjat regla upp innerväggarna samt börjat med elen i början av veckan, men det har blivit försenat.
 
Först i veckan fick vi tillvalsofferten från vår elektriker vilken kom som en smärre chock. Har aldrig sett - eller hört talas om någon som fått betala sådana priser för spotlights, dragning av kabelrör för högtalare etc. Känns riktigt, riktigt surt och vi har klagat till både vår byggentreprenör (som valt elektrikern) och till Eksjöhus. Det hade varit bättre om vi fått välja eltillvalen till ett fast pris innan avropet - nu kan elektrikern i princip säga vilka priser som helst och vi har ingen möjlighet att byta utförare av arbetet. Vi hoppas dock på att byggentreprenören ska kunna pressa elektrikern till en prissänkning. Annars funderar vi på att hoppa över alla eltillval av ren princip. Det är inte roligt att bli lurad. Dessutom kommer det fortfarande vara billigare att fixa det i efterhand än de pris vi fått nu!! 
 
Vi skulle egentilgen ha byggt med en annan entreprenör innan vi (bara ett par veckor innan husleverans) fick byta entreprenör på Eksjöhus inrådan. Vi hann få tillvalsprislista för elen från den första entreprenören och de var billigare än halva priset av vad vår elektriker är nu. Exempelvis vill första elektrikern ha 875:- för spott i fönstersmyg och den vi har nu vill ha 1875:-. Vi ville ha 12 smygspottar vilket innebär en prisskillnad på 12.000 kr från den första till den andra elektrikern! 
 
 
 
Idag har vi återigen besökt Bromma och Konradssons kakel + höganäs kakel. I veckan som kommer ska vi nog kunna få iväg beställningen på klinker kakel. Det är bara hallgolvet nu som jag och maken är lite oense om. Vi får se vart vi hamnar :)   
 
#1 - - Angelsioo:

Ja du elaebeten är dyra. Men 1000kr/ spott får du nog räkna med. Fundera också en gång till att göra det i efterhand, blur det verkligen bra? Kan ni inte prata med er nya elektriker om stt ni fått ett annat pris och fråga honom varför de skiljer så mycket???
Jag skulle ändå rekommendera er att göra de val ni vill ha nu och inte i efterhand. De blir sällan bra...

Lycka till!

Svar: Ja nu handlade det ju inte om 1000kr/spot utan 2000 kr... Vi kommer isåfall be byggarna dra rören så att det går enkelt att eftermontera spotsen - och ja. Vi har sagt att vi har fått betydligt lägre priser av en annan elektriker och som sagt så ska vår byggentreprenör försöka hjälpa oss sätta lite press på elektrikern.
Emma & Marcus

#2 - - Finnebäck - PrioTvå:

Usch vad trist! Men är den känslan man får att dom har ganska hårt pressade priser på standard jobben och tar igen det på tillvalen (när man inte kan låta någon annan göra jobbet).
Hade ni några vanliga takspot som tillval? Vad fick ni för pris på dom i sådant fall?

Svar: Det är nog så som du säger, för totalt ska elen i hela huset inkl. arbete & materialet kosta 120.000kr.
Första priset vi fick var 2000:- per takspot, sedan sänktes det till 1750:- (enligt elektrikern var denna sänkning enbart för att han lyckats pruta ner materialet, han har inte sänkt kostnaden för arbetet)
Emma & Marcus

#3 - - Finnebäck - PrioTvå:

Har hört allt mellan 1000-1500 för en takspot monterad och klar så låter som ni fått en riktigt dyr elektriker. Hoppas ni lyckas få ner priset lite till!

Till top