Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Står still

Husbygge Permalink4
Nu står det helt still med bygget.
 
Det har upptäckts så allvarliga fel på huset att vi kommer få bryta avtalet med vår byggentreprenör och ta in en ny byggare för att åtgärde felen och färdigställa huset.
 
Vi bygger med s.k. generalentreprenad som är det Eksjöhus erbjuder. Det innebär att vi har två avtal. Ett med Eksjöhus som levererar huset och ett med en byggentreprenad som tar in plattsättare, målare, byggare m.m.
 
Eksjöhus sålde in sig med att de bara använde "sina egna" byggentreprenörer som de haft långvariga samarbeten med men ett par veckor innan husleverans hoppade den byggentreprenör vi blev tilldelade av. Detta ledde till att Eksjöhus rekommenderade en helt ny byggentreprenör som de inte använt sig av tidigare... Och på den vägen är det. 
 
Som tur är har Eksjöhus verkligen "stepped up" och har hjälpt oss med kontakten med byggentreprenören, tagit fram ett kontrakt som häver det tidigare avtalet, hittat ny byggentrprenör. Vi har även fått en försäkran om att felen kommer att åtgärdas och huset byggas klart enligt tidigare avtal.
 
I fredags 25/2 skulle huset ha varit färdigt för slutbesiktning, nu vet vi inte när det kommer att bli. Men det är klart vi hoppas på 2016 ;)  
 
 
 
#1 - - Vibyggerkaptensgården:

Hej, vad hopplöst det måste kännas när det inte blir som man tänkt sig. Ni skrev i nåt tidigare inlägg att problemen med tätheten berodde fabriksfel? Är det fastställt att det är byggfirman som inte gjort rätt?

Bra att ni får stöd och hjälp av Eksjöhus. Hoppas ni får ordning på huset så snart det bara går!

Svar: Man har hittat flera fel i sättet de isolerat, så förmodligen var det dels att fönstrena var otäta från fabrik (åtgärdades av entreprenören) men sedan så fanns det ett flertal andra fel som berodde på okunskap och slarv från entreprenören. Men sedan har det dykt upp fler (betydligt allvarligare) fel. Dessa var det Eksjöhus "gubbar" som upptäckte när de kom upp för att göra en kontroll av huset eftersom två provtryckningar misslyckats...
Emma & Marcus

#2 - - Finnebäck - PrioTvå:

Hoppas det löser sig med de nya byggarna!

#3 - - Finnebäck - PrioTvå:

Hoppas det löser sig med de nya byggarna!

Svar: Tack :)
Emma & Marcus

#4 - - Nya huset:

Om du bara anar hur mycket jag känner igen mig i denna historia. Vi fick också en byggare som skulle ha gedigen erfarenhet men som visade sig ha noll och ingen erfarenhet av att bygga hus från våra husleverantör. Vi väntar nu på att man skall mer eller mindre göra om hela stomresningen. Vi skulle ha flyttat in i månadsskiftet mars/april. Men det är ju liksom kört. Målet är nu innan sommaren, men veckorna går ruggit fort utan att man liksom kommer igång.

Svar: Nä vad tråkigt för er :( Men ändå lite skönt att höra att det finns fler :) Vilken husleverantör har ni?
Emma & Marcus

Till top