Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Förväntningar & valt el!

Husbygge, Tillval, el Permalink1
Jul & nyår har varit lugnt men imorgon så hoppas vi att det sätter igång bygget. Det har i princip inte hänt någonting sedan huset blev klart utvändigt i mitten av november= nästan 2 månader sedan. 
Imorgon är det 6 veckor kvar tills magiska vecka 8 då huset ska vara klart för slutbesiktning. Ska huset vara klart då så kommer saker och ting behöva ske snabbt! Spännande period nu när det kommer synas skillnad :)
 
Här om veckan anlände kommoden för badrummet nere som vi beställt och vi la en beställning på takdusch och badrumsblandare. I veckan som kommer ska vi försöka köpa kommod nr 2 och blandare till kök & badrum till övervåningen.
 
Det har varit en del turer med elektrikern och det kändes ett tag som att vi ger upp, vi tar huset "standard-utrustat" och skippar tillval. Sedan fick vi beskedet från vår byggentreprenör att de kommer att stå för mellanskillnaden mellan den superdyra elektriker vi har nu och den helt rimliga offert vi fick av tidigare elektriker. Detta innebär att vi får våra el-tillval typ 30-35% billigare och då slog vi till och idag skickade vi vår "beställning". Till och med ytterbelysningen tog vi med som vi tidigare valde bort pågrund av priset! Väldigt schysst av entreprenören... :)
 
Måste dock erkänna att jag räknat väldigt mycket i underkant på vad eltillvalen skulle landa på. Hittills har vi dragit över en del på budgeten tillvalsmässigt, både i första beställningen och med kakel/klinker och el. Som tur var hade vi en post för oförutsedda kostnader i budgeten att använda om ex. markarbetena skulle bli dyrare så vi har nallat därav. Jag menar härifrån kan väl inget gå fel? ;)
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Grattis till priset för el!

Svar: tack :)
Emma & Marcus

Till top