Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Väntan, väntan och husfärg

Husbygge, Tillval Permalink1
Idag kontaktade vi säljaren igen - hade glömt att säga att vi vill ha braskamin! Nu har vi sagt till iaf och skorsten och kamin ritas ut i bygglovsritningarna. I nästa vecka väntas ritningarna vara klara och kan skickas in. Äntligen :D
 
Fick ett mail idag av kommunantikvarien i Vallentuna. Eftersom vår tomt ligger i kulturlandskap så har vi träffats med kommunantikvarien tidigare efterom huset gärna ska smälta in i landskapet. Vi vill att huset ska vara grått med vita knutar, och det var ok för kommunantikvarien (även om hon hellre ville att vi skulle måla med slamfärg, dock inget alternativ då huset levereras grundmålat.)
Tydligen behöver inte färgen vara specificerad i bygglovsansökan så det räcker med att vi skriver "grå" och så kan vi testa oss fram med nya nyanser när huset väl står. Skönt! 
 
http://www.byggahus.se/forum/farg-mala-tapetsera/110758-fasadfarg-eksjohus.html
 
Nyansen på huset i länken ovan tycker vi är superfin! Något sådant har vi tänkt oss. Huset i länken är också ett Eksjöhus.
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ida Eidhagen:

Hej!
Vi vill bara tacka för er fina blogg. Tack vare den har vi idag bestämt oss för att bygga just en kvadrat kupan på vår tomt i Uppsala! Nu ska vi bara göra allt det som ni just slutfört (nybyggnadskarta, planritningar, tillval) Det är så roligt att läsa er blogg! Hur gör ni med garage/carport? Tar ni från Eksjöhus?

Tycker för övrigt att det var en fantastisk grå färg ni hade hittat via länken. Kör på den!

Mvh Ida

Svar: Men åh vad spännande, det är verkligen ett fint hus :D Roligt att ni läser vår blogg. Vi hittade några bloggar där folk byggt kvadraten (utan kupa) och det var jättebra att se hur det blev för dem. Än så länge är vi ju bara i startgroparna, så det blir säkert roligare när huset väl kommer :P Startar ni en blogg så skriv adressen, jag vill jättegärna läsa om er process. Vi kommer bygga ett stort garage i efterhand, inte från eksjöhus. Känns som det finns mer prisvärda garage från andra leverantörer...
Med vänlig hälsning, Emma
Emma & Marcus

Till top