Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Kök

Husbygge, Kök, Tillval, Vedum Permalink3
I fredags var på Vedum för att rita upp vårt kök. Måste erkänna att jag bara är måttligt imponerad av Vedum so far. Vi skulle ha fått 2 timmar på vedum för köksplanering - men vara bara där i drygt en timme, och upplevde besöket som ganska stressat. Märker också sedan att vi inte blev visade alla alternativ och valmöjligheter... Vissa av lösningarna känns inte heller helt 100 så här i efterhand så det blir iaf en omritning...
 
Vi skulle ha fått ritningarna i fredags eller i måndags men de kom först idag och då fick vi inte heller några priser - utan de skulle vi få efter helgen när vi hade bestämt om vi vill ändra något ytterligare?
Kan tycka att det känns lite oseriöst att  vi förväntas bestämma oss innan vi får veta vad något kostar.
Dessutom tar det jättelång tid innan vår kökssäljare svarar på mailen och det senaste har vi inte fått något svar alls på... Får se om det kommer något imorgon.
 
Här är en bild på "vårt" kök. Vi har bytt fläktkåpan mot en utdragbar fläkt - på så sätt har vi fått ett extra överskåp. Problemet är att fläkten bara finns i 60 eller 90. Hällen är 76 cm. Det smarta med fläkten är att den går att trycka in i skåpet ovanför så att den inte syns - men då måste vi välja en smalare fläkt än spis för att det ska passa i skåpet och det rekommenderas ju inte. Tar vi 90-fläkten så passar den inte i skåpet och går därför inte att "stoppa undan" + att den kommer att sticka ut en rejäl bit på sidorna om 60-skåpet som den sitter i. Mycket att klura på ;)
 
Vi har bytt till lådor i alla underskåp, vi tycker att det är mer praktiskt och snyggt.
 
Vi har sänkt halvön så att den är i samma nivå - känns lite mer hemtrevligt även om köks-kaoset blir synligt från vardagsrummet. Än är vi inte 100% säkra på att det är såhär vi vill ha det.
 
Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska ha laminat- eller ekbänkskiva. Vi skulle få offert på båda. Blir det för mycket ek med golvet och skivan? Kanske ska välja en svart eller grå laminat istället...
 
 
Det är här vi börjar känna oss lite missnöjda... Har bilder på hur standardköket ser ut i ett tidigare inlägg och där fanns det en liten bänkskiva med över- och underskåp mellan micro/ugn och kyl/frys. Vi vill hellre ha ett högskåp (skafferi) med utdragbara hyllplan mellan - men skåpet här är 60cm brett (mellanrummet var 80 innan) så nu blir det 20 cm passbitar på sidorna... Utrymme vi väldigt gärna hade velat kunna nyttja.
 
Dessutom tycker jag det blev tetris-känsla med alla konstiga småskåp ovanpå micro och ugn - så nää, här måste vi ändra på något vis...
 
 
Diskhon har vi bytt till en utan avställningsyta - jag diskar ändå aldrig för hand. Går det inte att köra i diskmaskinen så är det ändå inte värt att ha ;) En enkel ho är jättefint tycker jag men verkar vara opraktiskt så det blir en dubbel ändå.
 
Än känner vi att köket är långt från klart, det kommer nog bli både en och två omritningar, men det känns viktigt att det blir bra :) 
 
 
Luckan som är standard heter Karin, och vi velade länge mellan slät eller denna. Bestämde oss för att köra med Karin - men nu tror jag att vi har ändrat oss igen efter att ha haft mailkontakt med en tjej som valde bort den luckan på grund av att den är svår att rengöra. Det är nästan små "diken" i den utstansade fyrkanten som det kan samlas smuts i :/
 
 
Karin 
 
#1 - - Anonym:

Hej
Vi har också Vedum kök. Lunchen Karin tog vi. Tyckte först den kändes trist men gillar den mer och mer nu. Såg dock ett kök de hade uppsatt med fantastiska luckor. Men den uppgraderingen hade kostat oss 50 000kr för bara luckorna! Karin it is.
Är det inte möjligt för er att sätta in ett 80 högskåp? Ett tips som vi fick som jag tror blir super, är att Natalja en "låda" under ugnen. Drar man ut den så sätter man en "låda" där i istället och placerar den ganska högt. Då får man plats för alla plåtar på ett smidigt sätt. Under blir det då bra med plats för stora sker såsom tex större grytor. Bara en tanke som ni kan ta med er när ni funderar igen.

/Linda


Svar: De har inga 80cm högskåp dessvärre - det hade ju varit en perfekt lösning men nu funderar vi på två 40cm kanske istället. Vilket bra tips under ugnen - vi vill ju gärna att det ska se mindre plottrigt ut. Det ska vi fundera på :)
Med vänlig hälsning, Emma
Emma & Marcus

#2 - - Linda & Sören:

Väljer ni sedan en slät lucka kommer nog det se än mindre "plottrigt" ut.
/Linda

#3 - - Linda & Sören:

Väljer ni sedan en slät lucka kommer nog det se än mindre "plottrigt" ut.
/Linda

Till top