Kvadraten kupa

Vårt bygge av 1,5-planshuset Kvadraten kupa från Eksjöhus

Vedum och braskamin

Husbygge, Kök, Tillval Permalink1
Idag har vi varit på Vedum i Bromma för att kika på kök och badrum. Luckan som är standard i Eksjöhus-köket heter Karin och ser ut såhär:
När jag såg den hos säljaren första gången så tänkte jag att den inte var något för oss - men det var faktiskt riktigt fin på plats i ett kök! I vår lägenhet nu har vi släta vita luckor som jag har trivts så bra med och det var väl det vi funderade på istället. Blir också billigare om vi väljer släta luckor. Och mer lättstädat, vilket är ett ett stort plus.
Vi kommer boka in ett möte med Vedum där de kommer hjälpa oss rita upp vårt kök och tvättstuga i 3-D och hitta bra lösningar för just vårt kök. Det känns skönt att få den hjälpen för det är mycket man ska ta ställning till. 
 
 En braskamin är verkligen mysfaktor men det är något som drar upp kostnaden för tillvalen rejält. Vi har hört både ris och ros om att sätta in en kamin i ett nytt hus, men finns det egentligen något mysigare än att sitta och läsa en bok framför brasan? Så vi passade på att gå in på bastuspecialisten och kika på braskaminer, vi har bestämt att OM det blir, så blir det en Contura och det lutar mot en 550. En riktig Svensson-kamin :)
 
 
Jätteroligt att titta på tillvalen, och nu har vi lite tid att fundera innan det är dags att bestämma sig.
#1 - - MalinC:

Visst är det roligt med alla val! Men svårt också...
Vi bygger Götenehus och har också Vedum som standard. Men vi blev faktiskt lite besvikna när vi skulle bestämma kök. Tyckte inte att standarden var så mycket märkvärdigare än IKEA. Men jag tror ändå att det kommer bli fint!
(helvitt blev det för vår del..)

Svar: Ja det är så roligt med alla tillval! Förstår precis hur grabbarna kände sig när de satt innan julafton och ringade in leksaker i kataloger... Kan hålla med om att Vedum inte riktigt var så där WOW-känsla som jag hade föreställt mig, men jag hoppas att det är kvalitén som är skillnaden :) Vi vill också ha ett vitt kök - ljust och luftigt ska det vara! Vilken lucka valde ni och vilken bänkskiva?

Med vänlig hälsning, Emma
Emma & Marcus

Till top